Datolyás-csokis-diós torta
Hozzávalók:
2 csomag keskeny tálcás datolyavíz
1/2 teáskanál szódabikarbóna
3 tojás
10 dkg cukor vagy eritrit
10 dkg napraforgó olaj
20 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
5 dkg dió
5 dkg 70 %-os étcsokoládé pasztilla
porcukor
Elkészítés:
- A datolyákat kimagozom, majd egy kisebb lábasba teszem.
- Öntök rá annyi vizet, hogy éppen ellepje.
- Felfőzöm, majd beleteszem a szódabikarbónát, amitől pezsegni fog.
- Félreteszem kihűlni.
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- Egy 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
- A kihűlt datolyát chopper-rel pürésítem.
- A tojásokat szétválasztom.
- A sárgáját a cukorral vagy eritrittel elektromos habverővel kikeverem.
- Ha már habos, beleteszem a datolya pürét és összekeverem habverővel.
- Ezután beleöntöm az olajat és azzal is elkeverem.
- Most következik a sütőporral elkevert liszt, amivel szintén simára keverem.
- Aztán a darabokra tördelt diót és a csokipasztillákat keverem bele.
- Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket már csak kanállal forgatom bele óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
- Beleöntöm a tortaformába és 45-50 percig sütöm.
- Végül megszórom porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése