2015. január 7., szerda

Tejszínes csirkés-brokkolis penne

Tejszínes csirkés-brokkolis penne

 

 

Hozzávalók:

1/2 kg száraz penne tészta
1 csirkemell filé
1 kisebb brokkoli
5-6 gerezd fokhagyma

bors
3 dl tejszín
5 dkg edami sajt
5 dkg parmezán sajt
olívaolaj





Elkészítés:

  1. Egy nagy fazékba felteszek vizet és felforralom. Sót és olajat öntök bele és a tésztát. Amint újra forr, takarékra hajtom és fogkeményre (al dente) főzöm.
  2. Közben a csirkemellet megmosom, kockára vágom, sózom, borsozom és egy kis olívaolajon pár perc alatt átsütöm.
  3. Ekkor belenyomom a fokhagymát, ráöntöm a tejszínt.
  4. A brokkolit apró rózsákra szedem és vágom, majd megpárolom, de csak roppanósra, majd hozzákeverem a csirkés egyveleghez.
  5. A tésztát kiszedem egy jénai tálba.
  6. Ráöntöm a húsos egyveleget, szórok rá bőven sajtot is és jól összekeverem.
  7. A tetejére bőven szórok parmezán sajtot.
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe rakom és addig sütöm, amíg piros lesz a teteje.
Nagyon finom egytálétel, a tejszíntől és a sajtoktól finom zaftos, a fokhagymától ízletes. Melegítve is jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése