Diós-csokis-mascarponés torta
Hozzávalók:
23 cm-es formához30 dkg 70 %-os étcsokoládé
5 dkg vaj
25 dkg mascarpone
20 dkg darált dió
15 dkg eritrit
2 evőkanál holland kakaópor
4 tojás
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 220 fokra.
- A tortaformát kibélelem sütőpapírral.
- A csokoládét a vajjal együtt vízfürdő fölött felolvasztom.
- A tojásokat szétválasztom.
- Az eritritet a tojássárgákkal elektromos habverővel kikeverem.
- Hozzáadom a mascarpone-t és azzal tovább keverem.
- A darált diót a kakaóporral összekeverem, majd a masszához adom.
- Az olvadt csokoládét apránként hozzácsorgatom a masszához és egyenletesre keverem.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd óvatosan a masszához keverem.
- A masszát a formába öntöm, majd betolom a sütőbe.
- 10 percig sütöm magas hőmérsékleten, majd leveszem a hőfokot 140 fokra és további 50 percig sütöm.
- A külseje roppanós lesz, de belül finom zaftos marad. A teteje kicsit megrepedezett, de nekem még tetszik is így.
- A tetejét porított eritrittel szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése