Csokis-narancsos krémtorta (paleo)
Hozzávalók:
a tésztához:
3 nagy tojás3 evőkanál eritrit
1 evőkanál kakaópor
1/2 kávéskanál vaníliakivonat
2 evőkanál mandulaliszt
a krémhez:
8 dl kókusztejszín (cocomas)20 dkg 70-90 %-os étcsokoládé
6 dkg eritrit
1-2 evőkanál bionarancshéjpor
1/2 kávéskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 evőkanál zselatin
Elkészítés:
- A tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől.
- A fehérjét kemény habbá verem.
- A sárgáját kikeverem az eritrittel és a kakaóval, majd a mandulaliszttel.
- Először egy evőkanál tojásfehérje habbal fellazítom a masszát, majd óvatosan belekeverem a többi habot is, úgy hogy ne törjön össze.
- 23 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm.
- 170 fokos sütőben 15 perc alatt sül meg.
- Ezután hagyom kihűlni.
- A krémhez egy lábasba öntöm a kókusztejszínt és felteszem melegedni.
- Beletördelem a csokoládét, hozzáadom az eritritet, a narancshéjat, a vaníliát és a fahéjat.
- Addig melegítem és kevergetem, amíg a csokoládé felolvad.
- Ekkor 1 evőkanálnyi vízzel kikeverem a zselatint és belekeverem a masszába, de egyúttal már le is veszem a tűzről. Forralni nem szabad.
- A masszát a tésztaalapra öntöm, majd lehűtöm. Miután kihűlt, a hűtőbe teszem. Legjobb következő napig várni, akkor már biztosan eléri a megfelelő állagot és könnyen szeletelhető lesz.
Nagyon finom krémes állagú torta, nem paleosoknak is garantáltan ízleni fog, ugyanakkor diétás, nem gyarapítja a kilókat.
Kínálhatunk hozzá gránátalma magot, málnát vagy más bogyós gyümölcsöket is, vagy akár narancsszeleteket is. Az intenzív csoki ízhez illenek ezek a gyümölcsök.
Bionarancshéjpor készítése
- Bionarancsot vásárolok (pl. Mamut I. Bio zöldségesnél).
- A narancsokat megmosom, szárazra törlöm.
- Egy éles késsel meghámozom, de úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb fehér rész kerüljön hozzá.
- Egy papírtörlőn elterítem a narancshéjakat és megszárítom.
- Amikor már csontszáraz, kávédarálón kristálycukor hozzáadásával megőrlöm.
- Ezek után kis üvegekbe töltöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése