Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
1/2 kg disznócomb vagy lapockasó, bors
majoránna
6-7 gerezd fokhagyma
zsír
1 kg burgonya
olaj
Elkészítés:
- A disznócombot megmosom, kockára vágom.
- Egy lábasba teszek egy kevés disznózsírt, rádobom a húst, sózom, borsozom, megszórom őrölt majoránnával, majd átpirítom.
- Ezek után kevés vizet öntök rá (max. fél dl) és fedő alatt puhára párolom.
- Közben többször megkeverem, ha elfőtte a levét, pótolom, de mindig csak kevés vízzel.
- Ha már puha, zsírjára pirítom és zúzott fokhagymát teszek rá és le is veszem a tűzről
- Nagyjából 1 óra alatt puhul meg.
- Amíg párolódik a hús, a burgonyát meghámozom, kockákra vágom és nagyjából mire készen lesz a hús, addigra olajban kisütöm.
- Végül összekeverem a krumplit és a húst. Finom, zaftos lesz így a hús és nem szárad ki.
- Ecetes uborkával, káposztával vagy céklával tálalom.
Mindenkinek megvan a saját brassói receptje, nálunk ez nagyon bevált. Ízletes téli étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése