Aszalt szilvával töltött csirkemell
Hozzávalók:
2 csirkemellsó, bors
olívaolaj
szeletelt bacon
magozott aszalt szilva
Elkészítés:
- A csirkemelleket középen elvágom. A fél csirkemellet leszorítom a tenyeremmel, így tudom két vékonyabb szeletre vágni, de ezt esetben nem vágom végig a szeletet, hanem az utolsó 1-2 cm-t már nem vágom fel. Ezután kettéhajtom és így kapok egy nagy csirkemell szeletet. Ezt a műveletet elismétlem a maradék 3 fél csirkemellel is. Így lesz összesen 4 nagy csirkemell szeletem.
- Ezek után kiklopfolom a szeleteket, így 4 hatalmas szelet húsom lesz.
- A csirkemelleket sózom, borsozom, majd egy sorban szorosan kirakom magozott aszalt szilvával.
- Ezek után szorosan feltekerem, megtűzöm a végeket hústűvel.
- A roládokat betekerem bacon-be.
- Egy serpenyőben kevés olívaolajon kisütöm minden oldalukat.
- Szeletelve tálalom salátával és/vagy rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése