2015. február 27., péntek

Mascarponés piskótatekercs erdei gyümölcsökkel

Mascarponés piskótatekercs erdei gyümölcsökkel

Hozzávalók:

piskótához:

3 tojás
8 dkg cukor
1 csipet Bourbon vanília kivonat
1 csipet só
8 dkg liszt
1 evőkanál meleg víz

töltelék:

20 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
1 csipet Bourbon vanília kivonat
1/2 doboz mirelit vegyes erdei gyümölcs

tetejére:

porcukor
friss eper (opcionális)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. Egy 23x33 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral. A papír alá kenek helyenként egy kis vajat, hogy ne mozduljon el és könnyen kijöjjön majd.
  3. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel fehéredésig verem.
  4. Hozzáadom a vaníliát, a sót és a meleg vizet.
  5. A lisztet óvatosan keverve hozzászitálom, gyors mozdulatokkal alákeverem, hogy ne törjön meg a hab.
  6. Az előkészített tepsibe öntöm a masszát, finoman elsimítom, majd betolom a sütőbe.
  7. 10-15 percig sütöm, majd kiveszem. Állni hagyom 5 percig.
  8. Ezek után egy deszkára sütőpapírt teszek, arra porcukrot szitálok.
  9. A tepsiből a megsült tésztát ráfordítom. A tészta aljáról lehúzom a sütőpapírt.
  10. Állni hagyom 10-15 percig, amíg langyos lesz.
  11. Ekkor a sütőpapír segítségével felgöngyölöm a tésztát és hagyom kihűlni.
  12. Közben a mascarponét kikeverem a porcukorral.
  13. A tésztát szétgöngyölöm és rákenem a mascarpone krémet úgy, hogy a szélén és a végén hagyok egy kis helyet, mert a göngyöléstől úgyis odamegy a krém.
  14. A tetejét kirakom a felolvadt, lecsöpögtetett erdei gyümölccsel.
  15. A tésztát óvatosan, de minél szorosabban felgöngyölöm, majd tálra rakom.
  16. A tekercs tetejét megszórom porcukorral, majd friss eperrel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése