Mascarponés piskótatekercs erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók:
piskótához:
3 tojás8 dkg cukor
1 csipet Bourbon vanília kivonat
1 csipet só
8 dkg liszt
1 evőkanál meleg víz
töltelék:
20 dkg mascarpone2 evőkanál porcukor
1 csipet Bourbon vanília kivonat
1/2 doboz mirelit vegyes erdei gyümölcs
tetejére:
porcukorfriss eper (opcionális)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- Egy 23x33 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral. A papír alá kenek helyenként egy kis vajat, hogy ne mozduljon el és könnyen kijöjjön majd.
- A tojásokat a cukorral elektromos habverővel fehéredésig verem.
- Hozzáadom a vaníliát, a sót és a meleg vizet.
- A lisztet óvatosan keverve hozzászitálom, gyors mozdulatokkal alákeverem, hogy ne törjön meg a hab.
- Az előkészített tepsibe öntöm a masszát, finoman elsimítom, majd betolom a sütőbe.
- 10-15 percig sütöm, majd kiveszem. Állni hagyom 5 percig.
- Ezek után egy deszkára sütőpapírt teszek, arra porcukrot szitálok.
- A tepsiből a megsült tésztát ráfordítom. A tészta aljáról lehúzom a sütőpapírt.
- Állni hagyom 10-15 percig, amíg langyos lesz.
- Ekkor a sütőpapír segítségével felgöngyölöm a tésztát és hagyom kihűlni.
- Közben a mascarponét kikeverem a porcukorral.
- A tésztát szétgöngyölöm és rákenem a mascarpone krémet úgy, hogy a szélén és a végén hagyok egy kis helyet, mert a göngyöléstől úgyis odamegy a krém.
- A tetejét kirakom a felolvadt, lecsöpögtetett erdei gyümölccsel.
- A tésztát óvatosan, de minél szorosabban felgöngyölöm, majd tálra rakom.
- A tekercs tetejét megszórom porcukorral, majd friss eperrel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése