2015. február 11., szerda

Spenótos-rikottás-kesudiós töltött csirkemell

Spenótos-rikottás-kesudiós töltött csirkemell

Hozzávalók:

2 csirkemell filé
25  dkg ricotta
20 dkg spenót püré (fagyasztott)
2 gerezd fokhagyma
1 marék kesudió

bors
1 csomag szeletelt bacon
olívaolaj

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket középen elvágom. A fél csirkemellet leszorítom a tenyeremmel, így tudom két vékonyabb szeletre vágni, de ezt esetben nem vágom végig a szeletet, hanem az utolsó 1-2 cm-t már nem vágom fel. Ezután kettéhajtom és így kapok egy nagy csirkemell szeletet. Ezt a műveletet elismétlem a maradék 3 fél csirkemellel is. Így lesz összesen 4 nagy csirkemell szeletem.
  2. Ezek után kiklopfolom a szeleteket, így 4 hatalmas szelet húsom lesz.
  3. A spenót pürét kiolvasztom egy lábasban alacsony hőfokon, teszek bele zúzott fokhagymát, sót és borsot. Amint kiolvadt és egyet forrt, leveszem és hagyom kihűlni.
  4. A kihűlt spenót pürémet  összekeverem a ricottával és a kesudióval.
  5. A spenótos krémmel bekenem a csirkemelleket, majd jó szorosan feltekerem. A végeit hústűvel megtűzöm.
  6. A töltött csirkemell roládokat betekerem szeletelt bacon-be.
  7. Egy serpenyőben kevés olívaolajon kisütöm a roládok minden oldalát. Nagyjából 20-30 perc alatt átsül.
  8. Végül felszeletelem és ízlés szerinti körettel, salátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése