Hozzávalók:
2 csirkemell filé
olívaolaj
só, bors
1 fej fokhagyma
2 dl fehérbor
3 evőkanálnyi petrezselyem zöldje
1 ág rozmaring
Elkészítés:
- A csirkemelleket megmosom, 4-4 darabra vágom.
- Egy serpenyőbe kevés olívaolajat teszek, a csirkemellek mindkét oldalát megpirítom.
- Ezek után hozzáöntöm a fehérbort, mellédobom a sok-sok fokhagymát és a rozmaringot.
- Kb. 20 perc alatt puhára párolom.
- Ekkor hozzáadom a petrezselyem zöldjét is.
- Rizzsel tálalom, rozmaring ággal díszítem.
- Pikáns mártást kapok, a fokhagyma pedig finom krémes lesz.
- Másik lehetőség, hogy a fokhagymát villával összenyomom, a mártást 1 evőkanál keményítővel besűrítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése