2015. február 25., szerda

Csirkemell fehérboros sült fokhagymával

Csirkemell fehérboros sült fokhagymával
Hozzávalók:
2 csirkemell filé
olívaolaj
só, bors
1 fej fokhagyma
2 dl fehérbor
3 evőkanálnyi petrezselyem zöldje
1 ág rozmaring
Elkészítés:
  1. A csirkemelleket megmosom, 4-4 darabra vágom.
  2. Egy serpenyőbe kevés olívaolajat teszek, a csirkemellek mindkét oldalát megpirítom.
  3. Ezek után hozzáöntöm a fehérbort, mellédobom a sok-sok fokhagymát és a rozmaringot.
  4. Kb. 20 perc alatt puhára párolom.
  5. Ekkor hozzáadom a petrezselyem zöldjét is.
  6. Rizzsel tálalom, rozmaring ággal díszítem.
  7. Pikáns mártást kapok, a fokhagyma pedig finom krémes lesz.
  8. Másik lehetőség, hogy a fokhagymát villával összenyomom, a mártást 1 evőkanál keményítővel besűrítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése