Meggyes-mascarponés pite
Hozzávalók:
a tésztához:
7 evőkanál vaj10 dkg aprított szárított füge
1 bögre mandula liszt
1/2 bögre rizsliszt
2 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál cukor vagy eritrit
1 csipet só
a krémhez:
25 dkg mascarpone2 dl tejszín
2-3 evőkanál cukor vagy eritrit
1 csipet só
a tetejére:
1/2 üveg magozott meggy1 marék szeletelt mandula
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- Aprítógépbe rakom a hideg vajat a tésztához való összes hozzávalóval együtt, majd megforgatom, hogy morzsalékos legyen.
- Egy piteformába simítom és berakom sülni. Kb. 20 perc alatt készen van.
- Ezután megvárom, míg teljesen kihűl.
- Habverővel felverem a mascarponét a cukorral.
- Egy másik tálban felverem a tejszínt is egy csipet sóval.
- Ezután összekeverem a mascarponés egyveleggel.
- A pitetésztára simítom.
- A tetejét kirakom lecsöpögtetett, magozott meggyel, majd a szélét vastagon és a közöket is megszórom szeletelt mandulával.
- A hűtőbe teszem összeérni.
- Pár óra múlva lehet szeletelni.
- A krém elég puha lesz így, ezért ha valaki azt szeretné, hogy keményebben álljon, szebben lehessen szeletelni, úgy egy adag zselatint is lehet a krémbe keverni a tasakon lévő előírás szerint.
Kedves Csilla! A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár szuper receptedet !
VálaszTörlésA részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html