Fűszeres thai vörös curry-s rizses csirke kókuszkrémmel
Hozzávalók:
6-8 db csirke felsőcomb
só, bors
olívaolaj
1 teáskanál thai vörös curry
1 bögre jázmin rizs
2 dl kókusztejszín (cocomas)
1,5 bögre víz
1 teáskanál ételízesítő vagy 1/4 leveskockát
1 kápia paprika
1 citrom vagy lime
Elkészítés:
- A csirkehúst megmosom, szárazra törlöm, sózom, borsozom.
- Egy nagyméretű, vastag falú lábasba öntök egy kevés olívaolajat, felhevítem és a csirkecombok mindkét oldalát megpirítom. Kb. 5-5 perc oldalanként.
- Ezek után hozzáöntöm a jázminrizst, a kókusztejszínt és a vizet.
- Hozzáadom a vörös curry-t és az ételízesítőt vagy negyed leveskockát.
- Alaposan összekeverem, majd lefedem.
- Amint megforrt, takarékra hajtom és kb. 20-25 percig párolom.
- Ezalatt a hús és a rizs is megpárolódik.
- A kápia paprikát apró kockákra vágom és hozzáadom.
- Ezzel tovább párolom 5-10 percet.
- Citrommal tálalom, ízlés szerint lehet rá nyomni egy kis citromlét.
- Leveszem a tűzről és 5-10 percig állni hagyom, ezalatt a rizs ismét pergősebbé válik.
A thai vörös curry összetétele arra az esetre, ha nem jutunk hozzá:
cayenne bors, pirospaprika, kardamom, kurkuma, koriander, római kömény,
citromhéj.
Sokat keresgéltem, hogyan válthatnám ki a sok E-betűs húsleves kockát és a következőt találtam és használtam ehhez a recepthez is: Rapunzel Organic Vegetable Boullion. A korábban kipróbáltak nem váltak be, de ezt bátran merem ajánlani, mert nagyon ízletes.
Nálunk nagyon bevált, finom fűszeres, ízletes egytálétel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése