2015. február 20., péntek

Fűszeres thai vörös curry-s rizses csirke kókuszkrémmel

Fűszeres thai vörös curry-s rizses csirke kókuszkrémmel


Hozzávalók:

6-8 db csirke felsőcomb
só, bors
olívaolaj
1 teáskanál thai vörös curry
1 bögre jázmin rizs
2 dl kókusztejszín (cocomas)
1,5 bögre víz
1 teáskanál ételízesítő vagy 1/4 leveskockát
1 kápia paprika
1 citrom vagy lime

Elkészítés:

  1. A csirkehúst megmosom, szárazra törlöm, sózom, borsozom.
  2. Egy nagyméretű, vastag falú lábasba öntök egy kevés olívaolajat, felhevítem és a csirkecombok mindkét oldalát megpirítom. Kb. 5-5 perc oldalanként.
  3. Ezek után hozzáöntöm a jázminrizst, a kókusztejszínt és a vizet.
  4. Hozzáadom a vörös curry-t és az ételízesítőt vagy negyed leveskockát.
  5. Alaposan összekeverem, majd lefedem.
  6. Amint megforrt, takarékra hajtom és kb. 20-25 percig párolom.
  7. Ezalatt a hús és a rizs is megpárolódik.
  8. A kápia paprikát apró kockákra vágom és hozzáadom.
  9. Ezzel tovább párolom 5-10 percet.
  10. Citrommal tálalom, ízlés szerint lehet rá nyomni egy kis citromlét.
  11. Leveszem a tűzről és 5-10 percig állni hagyom, ezalatt a rizs ismét pergősebbé válik.
A thai vörös curry összetétele arra az esetre, ha nem jutunk hozzá:  cayenne bors, pirospaprika, kardamom, kurkuma, koriander, római kömény, citromhéj.

Sokat keresgéltem, hogyan válthatnám ki a sok E-betűs húsleves kockát és a következőt találtam és használtam ehhez a recepthez is: Rapunzel Organic Vegetable Boullion. A korábban kipróbáltak nem váltak be, de ezt bátran merem ajánlani, mert nagyon ízletes.

Nálunk nagyon bevált, finom fűszeres, ízletes egytálétel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése