Málnakrémes muffin
Hozzávalók:
muffinhoz:
25 dkg liszt15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
10 dkg kókuszzsír
1 evőkanál holland kakaópor
2 tojás
1 dl tej
1 teáskanál sütőpor
csokoládé ganach-hoz:
10 dkg 70 %-os étcsokoládé1/2 bögre tejszín
málnakrémhez:
1 bögre málna (fagyasztott is jó)1/2 bögre mascarpone
1/2 bögre kókuszzsír
1/2 bögre porrá őrölt eritrit
díszítéshez:
12-14 szem málna (fagyasztott is jó)Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A muffin sütőbe papír kapszlikat rakok.
- A száraz hozzávalókat külön összekeverem egy tálban, a cukrot kivéve.
- A cukrot a kókuszzsírral kikeverem elektromos habverővel.
- Utána egyenként hozzáadom a tojásokat, azzal is kikeverem. A muffin tésztájának nem kell habosnak lenni, elég csak összekeverni a hozzávalókat.
- A masszához adom az összekevert száraz hozzávalókat.
- Hozzáadom a tejet, ha nem elég az 1 dl, még kipótolom, hogy megfelelő legyen az állaga, azaz nem túl híg, de azért folyós legyen.
- Kiadagolom a muffin kapszlikba úgy, hogy maximum 3/4 részéig töltöm őket.
- 20-25 perc alatt készre sütöm. Az első 15 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.
- Kivétel után a formában hagyom állni 5-10 percig, csak utána szedem tányérra.
- Amíg sül a muffin, alaposan kikeverem a málnakrémhez való kókuszzsírt a porrá őrölt eritrittel.
- Hozzáadom a málnát, azzal is kikeverem.
- Végül belekeverem a mascarpone-t is. Hűtőbe teszem. Elég lágy krémet kapok, főleg a málna miatt, de lehetőleg kerülöm a fixálókat, így ez a krém nem formázható.
- Vízgőz felett összeolvasztom a csokoládét a tejszínnel, majd szoba hőmérsékletűre hűtöm kevergetés mellett.
- A muffinok tetejére teszek a csokoládé ganach-ból, majd a lehűtött málnakrémből, végül egy málnaszemmel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése