Sárgabarackos csokis muffin
Hozzávalók: 12 darabhoz
15 dkg liszt6 dkg kakaópor
15 dkg cukor, lehet helyette eritritet is használni
5 dkg csokoládé pasztilla
1 vaniliás cukor
1 sütőpor
4 nagy tojás
10 dkg vaj
2 dl joghurt
6 db (12 db fél) sárgabarack
fahéjas cukor
mandulaszelet vagy forgács
Elkészítés:
- Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. Míg felmelegszik, összeállítom a tésztát
- Összekeverem egy tálban a száraz hozzávalókat
- Egy keverőtálban a puha vajat kikeverem a cukorral
- Egyenként hozzáadom a tojásokat és jól kikeverem robotgéppel
- Hozzáadom a joghurtot, azzal is jól átkeverem
- Végül fokozatosan kevergetve hozzáadom a száraz keveréket
- Egy muffin sütőformába papír kapszlikat rakok
- Kb. 2/3 részéig töltöm a masszával
- Felfordítva óvatosan rárakom a fél sárgabarackot
- A barack közepébe teszek egy kis fahéjas cukrot, majd pár szelet mandulát
- Kb. 25 percig sütöm
Én 3/4 részéig töltöttem meg a formákat, de így túlcsordult, mert a barackok kinyomták a tésztát, ezért ajánlom, hogy csak 2/3 részig töltsük a masszát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése