Mandulás pisztráng
A pisztráng nagyon ízletes húsú hal, nekem úgy ízlik legjobban, ha nincs túlfűszerezve, hanem minél inkább megmarad a természetes íze. Ami külön jó benne, hogy nincs halszaga és íze, viszont finom, omlós a húsa.
Hozzávalók:
2 pisztráng5 dkg vaj
2 evőkanál szeletelt mandula
só
Elkészítés:
- A sütőt kapcsoljuk be 220 fokra
- A hal méretétől függően válasszunk tepsit, kerámia vagy jénai tálat. Én most elég szép nagy példányokat kaptam, ezért tepsiben sütöttem meg. A tepsi aljába sütőpapírt raktam, így könnyebb utána kimosni.
- A pisztrángokról egy recés késsel lekapartam a pikkelyeket, majd kéztörlővel szárazra töröltem kívül és belül is.
- A hal belsejét besóztam és néhány szelet vajat tettem bele.
- A halat kívülről is besóztam és vajszeletekkel fedtem be. A hal alá is vajszeleteket raktam.
- Mikor már pirulni kezdett, ráraktam a tetejére a szeletelt mandulát, ami kb. 5 perc alatt megpirul.
- A hal méretétől függően 15-30 perc a sülési idő.
Mindenképpen javaslom, hogy ne olajat, hanem vajat használjatok. Összehasonlíthatatlanul finomabb, ha vajjal sül. Teljesen más lesz az ízvilága és szebben is pirul meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése