Póréhagyma leves
Hozzávalók:
1 nagy póréhagyma1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes krumpli
2 közepes paradicsom
só bors
olaj
2 húsleveskocka
Elkészítés:
- A póréhagymát és a vöröshagymát vékony karikára vágom és egy kis olajon üvegesre párolom.
- Felöntöm vízzel, beleteszem a 2 húsleves kockát.
- Felforralom
- Amíg felforr, megpucolom a krumplit és kockákra vágom, majd beleteszem a levesbe
- A paradicsomot négyfelé vágom és beleteszem
- A fokhagymát pedig belenyomom
- Sózom, borsozom
- Amikor a krumpli megfőtt, összeturmixolom
- Snidlinggel és/vagy pirított kenyérkockákkal tálalom.
Gyorsan készen van, gazdag ízvilágú finom, krémes leves. A paradicsomtól szép színe lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése