Őszibarack krémleves habgaluskával
Hozzávalók:
1 kg érett, de nem túl puha őszibarack2 szem szegfűszeg
2 citromkarika
víz
2dl kókusztejszín (cocomas), vagy tejszín
1 tojás fehérje
porcukor
szeletelt mandula
Elkészítés:
- Az őszibarack héját lehúzom, kimagozom és cikkekre vágom. Rádobok 2 szem szegfűszeget, 2 szelet citromkarikát és felöntöm vízzel.
- Teljesen puhára főzöm, utána beleteszem a kókusztejszínt és összeforralom.
- Kiveszem belőle a szegfűszeget és a citromkarikákat, majd simára turmixolom.
- A tojás fehérjét egy kis porcukorral kemény habbá verem. Galuskákat szaggatok belőle és a levesben megfőzöm.
- Lehűtve habgaluskával tálalom, megszórom pirított szeletelt mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése