Hideg paradicsomleves - Salmojero
Hozzávalók:
1 bagett (kb. 20 dkg)8 db szilva paradicsom (ovális, húsos)
3 evőkanál só
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma
extra szűz olivaolaj
1 evőkanál vörösborecet
bors
forró víz
Elkészítés:
- A paradicsomokat félbe vágom, kimagozom, beledobom egy fazékba
- A bagettet nagyobb darabokra vágom és a fazékba teszem
- A fokhagymát belepréselem
- A vöröshagymát szeletekre vágva beledobom
- A két kanál sót beleteszem
- Felöntöm forrásban lévő vízzel, hogy ellepje az egészet
- 1 órán keresztül állni hagyom
- Összeturmixolom, majd olivaolajjal, vörösborecettel és borssal ízesítem
- Lehűtöm és hidegen tálalom
- A tetejét apró kockára vágott szárított Serrano sonkával díszítem
Hűsítő és sokkal barátságosabb ízvilága van, mint a hagyományos paradicsomlevesnek.
Kipróbáltuk melegítve is, úgy is nagyon finom.
Kipróbáltuk melegítve is, úgy is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése