Marinált csirkemell salátával és balzsamecetben párolt szilvával
Az előző receptek kombinációjából készült a következő csirkés saláta.Hozzávalók:
- Előkészítjük a csirkét, a hozzávalóit összekeverjük egy üvegtálban, majd a csirkét beleforgatjuk. Lefedjük fóliával és legalább 4 órát vagy 1 éjszakát marináljuk.
- Egy serpenyőbe kis olajat teszünk, a csirkét hirtelen kisütjük.
- A balzsamecetet egy serpenyőbe öntjük, majd addig főzzük, amíg szirupos lesz.
- Belerakjuk a kimagozott, negyedelt szilvákat. Kb. 5 percig pároljuk, majd lehűtjük.
- A salátát egy tálra halmozzuk, majd a húst és a párolt szilvákat a tetején szépen elrendezzük.
- Meglocsoljuk a maradék balzsamecettel.
Csirkéhez:
2 egész csirkemell filé kockára vágva
1 evőkanál oregánó
1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál chili
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál só
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 bögre érett, de kemény szilva
só
vegyes bors
vegyes levélsaláta
Párolt szilvához:
1 bögre balzsamecet2 bögre érett, de kemény szilva
só
vegyes bors
vegyes levélsaláta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése