Mandulás csirke sárgadinnye-avokádó salsával
Hozzávalók:
Salsához:
1 nagy avokádó kockára vágva1 fél sárgadinnye kockára vágva
1 kisebb lila hagyma apróra vágva
egy kis petrezselyem zöldje apróra vágva
1 kis csilipaprika apróra vágva
1/2 citrom leve
1 mandarin vagy narancs leve
1 evőkanál olivaolaj
só
bors
Csirkéhez:
4 egész csirkemell filé1 tojás villával kicsit felverve
egy kis tej a tojásba
fél bögre mandulaliszt vagy őrölt mogyoró
fél bögre zsemlemorzsa
2 teáskanálnyi apróra vágott friss rozmaring
só
étolaj
Elkészítés:
- A hozzávalókat finoman összekeverem és a hűtőbe teszem.
- A csirkemelleket hosszában kettévágom, majd vékony szeleteket vágok belőle, ha kell kiklopfolom, majd besózom
- Egy tányérban a tojást villával kicsit felverem, egy kis tejjel fellazítom és megsózom
- Egy másik tányérban összekeverem a zsemlemorzsát, a mandulalisztet és az apróra vágott rozmaringot
- Felteszek egy kevés olajat egy nagy teflon serpenyőben melegedni
- A húst először belemártom a tojásba, majd beleforgatom a mandulás egyvelegbe
- Amikor már meleg az olaj, beleteszem. Villanytűzhelyen kb. 4-5 fokozaton sütöm,4-5 perc alatt kész.
- Először a salsát készítem el.
A húst a salsával tálalom, de lehet mellé még pluszban rizst is enni.
Tipp:
Hogyan válasszunk sárgadinnyét?A sárgadinnye nem érik tovább, miután leszedik. Ezért csak olyant vegyünk meg, aminek finom, édes illata van és relatíve nehéz a súlya. A finom illat azt jelzi, hogy érett, a súly pedig azt, hogy friss, tele van lével.
Nagyon jó alapanyagok, ezt tuti kipróbálom...
VálaszTörlés