2015. április 28., kedd

Vöröslencse krémleves sárgarépával és zellerrel

Vöröslencse krémleves sárgarépával és zellerrel

Hozzávalók:

1 közepes vöröshagyma
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 nagy sárgarépa
1 kis zellergumó
1 bögre vöröslencse
1 evőkanál Rapunzel erőleves por (tartósítószer mentes)
só, bors
1 csipet chili (opcionális)
1 kávéskanál őrölt kömény
citrom (opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy fazékba kevés olívaolajat öntök, rádobom az apró kockákra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
  2. Ezután hozzáadom a vékony karikákra vágott sárgarépát és zellert, majd sózom, borsozom, átpirítom.
  3. Hozzádobom a zúzott fokhagymát, felöntöm vízzel, beleteszem az erőlevesport. 
  4. Főzöm kb. negyed órát, majd hozzáadom a megmosott, lecsepegtetett vöröslencsét, az őrölt köményt és a chilit is.
  5. Nagyjából negyed óra alatt megfő.
  6. Ezek után turmixolom és már tálalhatom is.
  7. Ízlés szerint lehet bele nyomni egy kis friss citromlét is.
Bátran lehet kísérletezni különböző zöldségek összefőzésével, izgalmas krémleveseket lehet ilyen módon kreálni. 
A vöröslencse krémlevesem egy egyszerűbb és szuper gyors változata itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése