Vöröslencse krémleves sárgarépával és zellerrel
Hozzávalók:
1 közepes vöröshagymaolívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 nagy sárgarépa
1 kis zellergumó
1 bögre vöröslencse
1 evőkanál Rapunzel erőleves por (tartósítószer mentes)
só, bors
1 csipet chili (opcionális)
1 kávéskanál őrölt kömény
citrom (opcionális)
Elkészítés:
- Egy fazékba kevés olívaolajat öntök, rádobom az apró kockákra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
- Ezután hozzáadom a vékony karikákra vágott sárgarépát és zellert, majd sózom, borsozom, átpirítom.
- Hozzádobom a zúzott fokhagymát, felöntöm vízzel, beleteszem az erőlevesport.
- Főzöm kb. negyed órát, majd hozzáadom a megmosott, lecsepegtetett vöröslencsét, az őrölt köményt és a chilit is.
- Nagyjából negyed óra alatt megfő.
- Ezek után turmixolom és már tálalhatom is.
- Ízlés szerint lehet bele nyomni egy kis friss citromlét is.
Bátran lehet kísérletezni különböző zöldségek összefőzésével, izgalmas krémleveseket lehet ilyen módon kreálni.
A vöröslencse krémlevesem egy egyszerűbb és szuper gyors változata itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése