2015. június 5., péntek

Farfalle csirkével, bacon-nel és zöldborsóval

Farfalle csirkével, bacon-nel és zöldborsóval

Hozzávalók:

1/2 kg farfalle (masni) tészta
1 csirkemell filé kockára vágva
10 dkg bacon kockára vágva
1 vöröshagyma apró kockára vágva
3 gerezd fokhagyma zúzva
1 bögre zsenge zöldborsó (friss vagy mirelit)
2 dl főzőtejszín
só, bors
reszelt parmezán
olívaolaj
petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. A tésztát sós vízben kifőzöm.
  2. Amíg fő, elkészítem a rávalót. 
  3. Egy nagy méretű serpenyőbe dobom a bacont, zsírjára sütöm.
  4. Egy kis olívaolajat öntök még hozzá (kb. 2 evőkanálnyit).
  5. Mehet rá a vöröshagyma, dinsztelem.
  6. Rádobom a fokhagymát.
  7. Pár pillanat múlva mehet hozzá a csirkemell és a zöldborsó is. Sózom, borsozom.
  8. Fedő nélkül sütöm, kb. 15 percig. Azalatt megpuhul a hús és a zöldborsó is.
  9. Hozzáöntöm a tejszínt, összeforralom, esetleg még néhány kanál főzőlével hígítom.
  10. A tésztát kiszedem egy nagy jénai edénybe, meglocsolom olívaolajjal.
  11. Ráöntöm a tejszínes húsos ragut, alaposan összekeverem.
  12. A tetejére és tálaláskor reszelt parmezánt és apróra tépett petrezselyem zöldjét adok.
Gyors, egyszerű, finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése