Csokitorta sztracsatella krémmel és bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók:
a tésztához:
20 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg holland kakaópor
1,5 teáskanál szódabikarbona
1 csipet só
1 pohár joghurt vagy kefir
1,5 dl olaj
1,5 dl víz
2 tojás
a töltelékhez:
1/2 kg mascarpone
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 csipet Buorbon vanília kivonat
3-4 evőkanálnyi reszelt 70 %-os étcsokoládé
a tetejére:
málna és fekete szeder vagy más bogyós gyümölcs
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 170 fokra.
- Egy 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágok. Lehet nagyobb formában is sütni, akkor nem lesz olyan magas a torta, de még az is mutatós lesz.
- A száraz hozzávalókat összekeverem egy nagyobb tálban.
- A nedves hozzávalókat összekeverem egy másik tálban.
- A száraz egyveleg közepébe mélyedést formázok és abba öntöm a nedves összetevőket.
- Alaposan elkeverem, majd a tortaformába öntöm.
- Nagyjából 30-35 perc alatt megsül. Tűpróbával ellenőrzöm. Hagyom kihűlni.
- A mascarponét a cukorral és a vanília kivonattal habverővel felverem.
- Az étcsokoládét lereszelem és a mascarponés egyvelegbe keverem.
- A masszát a kihűlt torta tetején elsimítom, majd hűtőbe teszem legalább 1 órára.
- Ezután leveszem a karikát a tortáról, a széleit kiigazítom, a tetejét pedig kirakom gyümölcsökkel. Most málna és fekete szeder került a tetejére. Ez még tavaly nyáron eltett fagyasztott gyümölcs volt, ideje volt felhasználni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése