2015. június 2., kedd

Csokitorta sztracsatella krémmel és bogyós gyümölcsökkel

Csokitorta sztracsatella krémmel és bogyós gyümölcsökkel


 Hozzávalók:

 a tésztához:

20 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg holland kakaópor
1,5 teáskanál szódabikarbona
1 csipet só
1 pohár joghurt vagy kefir
1,5 dl olaj
1,5 dl víz
2 tojás

a töltelékhez:

1/2 kg mascarpone
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 csipet Buorbon vanília kivonat
3-4 evőkanálnyi reszelt 70 %-os étcsokoládé

a tetejére:

málna és fekete szeder vagy más bogyós gyümölcs

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 170 fokra.
  2. Egy 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágok. Lehet nagyobb formában is sütni, akkor nem lesz olyan magas a torta, de még az is mutatós lesz.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverem egy nagyobb tálban.
  4. A nedves hozzávalókat összekeverem egy másik tálban.
  5. A száraz egyveleg közepébe mélyedést formázok és abba öntöm a nedves összetevőket.
  6. Alaposan elkeverem, majd a tortaformába öntöm.
  7. Nagyjából 30-35 perc alatt megsül. Tűpróbával ellenőrzöm. Hagyom kihűlni.
  8. A mascarponét a cukorral és a vanília kivonattal habverővel felverem.
  9. Az étcsokoládét lereszelem és a mascarponés egyvelegbe keverem.
  10. A masszát a kihűlt torta tetején elsimítom, majd hűtőbe teszem legalább 1 órára. 
  11. Ezután leveszem a karikát a tortáról, a széleit kiigazítom, a tetejét pedig kirakom gyümölcsökkel. Most málna és fekete szeder került a tetejére. Ez még tavaly nyáron eltett fagyasztott gyümölcs volt, ideje volt felhasználni.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése