2015. június 15., hétfő

Tripla csokis torta (sütés nélkül, glutén- és laktózmentes)

Tripla csokis torta (sütés nélkül, glutén- és laktózmentes)


Hozzávalók:

a tésztához:

15 dkg gluténmentes keksz
5 dkg kókuszolaj (vagy vaj)
2 evőkanál holland kakaópor (ha a keksz nem csokis)

a krémhez:

2/3 bögre cukor vagy eritrit
1/3 bögre gluténmentes keményítő
2 evőkanál holland kakaópor
1 csipet só
6 tojás sárgája
2,5 bögre növényi tej (most rizstej)
18 dkg 70 %-os étcsoki pasztilla
1 csipet vanília kivonat

díszítés:

2 evőkanál étcsoki reszelék
ribizli vagy más bogyós gyümölcs

Elkészítés:

  1. A kekszet a kókuszolajjal és a kakaóval együtt aprítógépbe rakom és homogénné aprítom. 
  2. Egy piteforma alján és oldalán egyenletes vastagságban elosztom a tésztát, majd hűtőbe teszem.
  3. A krémhez egy vastag falú lábasba teszem az első 4 hozzávalót és simára keverem.
  4. Utána jöhet a tojássárgája és egy kevés növényi tej, azzal simára keverem a masszát, hogy ne legyen csomós.
  5. Aztán apránként hozzáöntöm a növényi tejet, majd közepes lángon sűrűre főzöm a krémet.
  6. Ekkor leveszem a tűzről és apránként hozzákeverem a csokipasztillákat és a vaníliát.
  7. Kicsit hagyom hűlni, közben meg-megkeverem.
  8. Végül a krémet a piteformába öntöm és hagyom kihűlni.
  9. Ezek után mehet a hűtőbe, legalább 4-5 órára.
  10. Tálaláskor reszelt csokival és ribizlivel díszítem. 
Nagy előnye, hogy nem kell sütni, ráadásul a csokikrémmel sose lehet melléfogni. A bogyós gyümölcsök jól kiegészítik a csokikrémet.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése