Fussilli csirkével és brokkolival
Hozzávalók:
1/2 kg fussilli alla puttanesca
olívaolaj
1/2 kg friss vagy fagyasztott brokkoli
1 csirkemell filé
só, bors
1 csipet chili
bazsalikom
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 szárított paradicsom
1 vöröshagyma
4-5 olajbogyó
4-5 kapribogyó
petrezselyem zöldje
reszelt parmezán
Elkészítés:
- Egy nagy fazék sós vízben kifőzöm a tésztát.
- Közben egy kis olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát.
- Szeletelve mellédobom a fokhagymát, a kapribogyót, az apróra vágott olívabogyót, szárított (esetleg friss) paradicsomot, a sót és a borsot, valamint a szárított bazsalikomot.
- Ezek után jöhet hozzá a kockára vágott csirkemell.
- A brokkolit a tészta főzővízében megpárolom párolórózsán.
- A tésztát kiszedem egy nagy jénai tálba, meglocsolom friss olívaolajjal.
- Hozzáöntöm a húsos ragut és a brokkolit, majd alaposan összekeverem. Jöhet hozzá néhány kanállal a főzőléből is, hogy zaftosabb legyen.
- Ha van, friss bazsalikom és petrezselyem zöldje jöhet a tetejére.
- Végül frissen reszelt parmezánnal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése