2015. június 17., szerda

Fussilli csirkével és brokkolival

Fussilli csirkével és brokkolival

 

Hozzávalók:

1/2 kg fussilli alla puttanesca
olívaolaj
1/2 kg friss vagy fagyasztott brokkoli
1  csirkemell filé
só, bors
1 csipet chili
bazsalikom
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 szárított paradicsom
1 vöröshagyma
4-5 olajbogyó
4-5 kapribogyó
petrezselyem zöldje 
reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. Egy nagy fazék sós vízben kifőzöm a tésztát.
  2. Közben egy kis olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát.
  3. Szeletelve mellédobom a fokhagymát, a kapribogyót, az apróra vágott olívabogyót, szárított (esetleg friss) paradicsomot, a sót és a borsot, valamint a szárított bazsalikomot.
  4. Ezek után jöhet hozzá a kockára vágott csirkemell.
  5. A brokkolit a tészta főzővízében megpárolom párolórózsán.
  6. A tésztát kiszedem egy nagy jénai tálba, meglocsolom friss olívaolajjal.
  7. Hozzáöntöm a húsos ragut és a brokkolit, majd alaposan összekeverem. Jöhet hozzá néhány kanállal a főzőléből is, hogy zaftosabb legyen.
  8. Ha van, friss bazsalikom és petrezselyem zöldje jöhet a tetejére.
  9. Végül frissen reszelt parmezánnal tálalom.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése