Epres parfétorta
Hozzávalók:
14 dkg keksz5 dkg étcsokoládé
5+2 dkg vaj
50 dkg eper
1/2 l tejszín
2 tojás fehérje
1 bögre cukor
Elkészítés:
- Egy 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
- A kekszet (most Győri édes zabfalatok) a csokoládé felével és az 5 dkg vajjal együtt aprítógépbe teszem és összeaprítom, amíg nedves homok állagú nem lesz.
- Ezek után beleöntöm a tortaformába és alaposan lenyomkodom egy kanál hátuljával.
- A maradék csokit és a 2 dkg vajat gőz fölött felolvasztom és a keksz alapra öntöm. Ez megakadályozza, hogy a keksz elázzon és mellesleg finom is.
- A 1/2 kg epret villával összetöröm.
- Hozzáöntöm a cukrot és a 2 tojás fehérjét, majd kb. 10 percig habverővel habosítom. Vigyázni kell, mert eleinte nagyon fröcsög.
- Egy másik tálban felverem a hűtött tejszínt.
- Végül a két masszát összekeverem.
- Az így elkészült masszát a tortaformába öntöm és lesimítom. Nekem éppen csurig töltődött a forma.
- Mélyhűtőbe rakom kb. 5-6 órára, azalatt felveszi az állagát.
- Végül 3 szem olvasztott csokiba mártott eperrel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése