2015. június 7., vasárnap

Epres parfétorta

Epres parfétorta

Hozzávalók:

14 dkg keksz
5 dkg étcsokoládé
5+2 dkg vaj
50 dkg eper
1/2 l tejszín
2 tojás fehérje
1 bögre cukor

Elkészítés:

  1. Egy 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
  2. A kekszet (most Győri édes zabfalatok) a csokoládé felével és az 5 dkg vajjal együtt aprítógépbe teszem és összeaprítom, amíg nedves homok állagú nem lesz.
  3. Ezek után beleöntöm a tortaformába és alaposan lenyomkodom egy kanál hátuljával.
  4. A maradék csokit és a 2 dkg vajat gőz fölött felolvasztom és a keksz alapra öntöm. Ez megakadályozza, hogy a keksz elázzon és mellesleg finom is.
  5. A 1/2 kg epret villával összetöröm.
  6. Hozzáöntöm a cukrot és a 2 tojás fehérjét, majd kb. 10 percig habverővel habosítom. Vigyázni kell, mert eleinte nagyon fröcsög.
  7. Egy másik tálban felverem a hűtött tejszínt.
  8. Végül a két masszát összekeverem.
  9. Az így elkészült masszát a tortaformába öntöm és lesimítom. Nekem éppen csurig töltődött a forma.
  10. Mélyhűtőbe rakom kb. 5-6 órára, azalatt felveszi az állagát.
  11. Végül 3 szem olvasztott csokiba mártott eperrel díszítettem.
Nyári nagy melegben nagyon jól esik ez az üdítő parfétorta.


Tipp: 

A krémbe lehet tenni 2 zacskó zselatint, így fagyasztás nélkül is megáll, így készíthetünk egy eperkrémes tortát.

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése