2014. december 27., szombat

Gesztenyével és zöldségekkel töltött csirkemell

Gesztenyével és zöldségekkel töltött csirkemell


Hozzávalók:

2 egész csirkemell filé
1 csomag natúr gesztenyepüré
1 sárgarépa
1/4 zellergumó
1 vöröshagyma
só, bors
1 csipet kakukkfű
1 csipet rozmaring 
olívaolaj
Elkészítés:
  1. A csirkemelleket megmosom, 4 részre vágom. A feleket úgy vágom ketté, hogy kiteríthető nagy szeletet kapjak. Így lesz összesen 4 nagy kiterített szeletem, amiket még kiklopfolok, hogy lehetőség szerint mindenhol egyforma vastag legyen.
  2. A vöröshagymát apróra vágom, a sárgarépát és a zellert pedig lereszelem. Egy kis olívaolajon a fűszerek hozzáadásával megpárolom. Hagyom kihűlni.
  3. A natúr gesztenyemasszát kiolvasztom, összetöröm és a répás masszával összekeverem.
  4. A kiterített csirkemelleket megkenem a masszával, majd szorosan összetekerem.
  5. Ezek után egy jénaiba teszem szép sorba, de előtte a jénaiba teszek egy kevés olajat.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem. Nagyjából 1/2 óra alatt átsül. Ezt sem szabad túlsütni, mert száraz lesz akkor.
  7. Salátával (most madársalátával) hidegen, rizzsel melegen tálalom.

Variációk:

  1. A masszába keverek még egy kis reszelt sajtot is.
  2. Készítek hozzá fehérboros mártást, ami nagyon egyszerű. 1 dl húsleveshez adok fél dl száraz fehérbort és 1 evőkanál keményítőt, majd sózom, borsozom. Addig főzöm, amíg besűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése