Gesztenyével és zöldségekkel töltött csirkemell
Hozzávalók:
2 egész csirkemell filé1 csomag natúr gesztenyepüré
1 sárgarépa
1/4 zellergumó
1 vöröshagyma
só, bors
1 csipet kakukkfű
1 csipet rozmaring
olívaolaj
Elkészítés:
- A csirkemelleket megmosom, 4 részre vágom. A feleket úgy vágom ketté, hogy kiteríthető nagy szeletet kapjak. Így lesz összesen 4 nagy kiterített szeletem, amiket még kiklopfolok, hogy lehetőség szerint mindenhol egyforma vastag legyen.
- A vöröshagymát apróra vágom, a sárgarépát és a zellert pedig lereszelem. Egy kis olívaolajon a fűszerek hozzáadásával megpárolom. Hagyom kihűlni.
- A natúr gesztenyemasszát kiolvasztom, összetöröm és a répás masszával összekeverem.
- A kiterített csirkemelleket megkenem a masszával, majd szorosan összetekerem.
- Ezek után egy jénaiba teszem szép sorba, de előtte a jénaiba teszek egy kevés olajat.
- 180 fokra előmelegített sütőbe teszem. Nagyjából 1/2 óra alatt átsül. Ezt sem szabad túlsütni, mert száraz lesz akkor.
- Salátával (most madársalátával) hidegen, rizzsel melegen tálalom.
Variációk:
- A masszába keverek még egy kis reszelt sajtot is.
- Készítek hozzá fehérboros mártást, ami nagyon egyszerű. 1 dl húsleveshez adok fél dl száraz fehérbort és 1 evőkanál keményítőt, majd sózom, borsozom. Addig főzöm, amíg besűrűsödik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése