2015. július 29., szerda

Cukkinis parmezános rizses csirke

Cukkinis parmezános rizses csirke

Hozzávalók:

1 bögre rizs (jázmin rizs)
1 evőkanál olíva olaj
1,5 bögre víz
1 nagy csirkemell filé kockázva
3-4 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 közepes cukkini reszelve nagy lyukú reszelővel
1 bögre reszelt parmezán 

Elkészítés:

  1. Egy lábasba öntöm az olíva olajat és a bögre riszt. Folyamatosan kevergetve felhevítem amíg forró nem lesz.
  2. Felöntöm 1,5 bögre vízzel, sózom. Lefedem. Forrás után még 20 percig párolom fedő alatt.
  3. Amíg a rizs párolódik, a húst előkészítem, kockára vágom. Sózom, borsozom.
  4. Egy nagyobb serpenyőbe öntöm az olívát és rádobom a csirkemellet. Kb. 10 perc alatt átsütöm.
  5. Ekkor hozzáadom a reszelt cukkinit és 2-3 percig együtt sütöm.
  6. Amint elkészült a rizs, a serpenyőbe öntöm a cukkinis húshoz. Hozzáadok kb. 1/2 bögre reszelt parmezánt. Alaposan összekeverem.
  7. A tetejét megszórom a maradék reszelt parmezánnal.
A cukkinitől szaftos, a parmezántól pikáns lesz ez az egyszerű és gyorsan összedobható étel. Alkalmas megmaradt rizs felfrissítésére is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése