Csirkemell fűszeres meggy mártással
Hozzávalók:
1 csirkemell filé
só, bors
olaj
1 evőkanálnyi vaj
1 bögre magozott meggy
1/4 bögre vörösbor
1 gerezd fokhagyma
1 kis lilahagyma
1 csipet őrölt kömény
1 csipet édes pirospaprika
1 csipet chili
só, bors
1 evőkanál méz
Elkészítés:
- A csirkemellet kettévágom, majd vastagságában is ketté szelem és enyhén kiklopfolom.
- Sózom, borsozom és kevés olajon néhány perc alatt megsütöm.
- Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, rádobom az apróra vágott lilahagymát és a fokhagymát, majd megdinsztelem.
- Hozzáadom a fűszereket és a magozott meggyet, majd átforgatom.
- Hozzáöntöm a vörösbort és a mézet is belerakom. Pár percig párolom, amíg kicsit elforrja a levét.
- A csirkemell tetejére halmozom és semleges körettel, pl. rizzsel tálalom.
A finom, pikáns, chutney jellegű mártás feldobja a natúr csirkemellet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése