2015. július 8., szerda

Sült aranydurbincs (dorada) új krumplival

Sült aranydurbincs (dorada) új krumplival

Hozzávalók:

fejenként 1 aranydurbincs (3 db 1 kg-ot tett ki)
60 dkg apró új burgonya
3 db datolya paradicsom
só, bors
3 db babérlevél
2 szál kakukkfű
2 szál rozmaring
3 szelet citrom (kezeletlen)
vaj
étolaj
petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt rakok, vékonyan meglocsolom olajjal.
  2. A halakat lepikkelyezem, megmosom, szárazra törlöm.
  3. Kívül-belül sózom, borsozom.
  4. A belsejébe teszek 1-1 citromkarikát, 1-1 babérlevelet és kis darab vajat.
  5. Sorra rakom a tepsibe. A tetejére dobom a kakukkfüvet és egy kis vajat.
  6. Az új burgonyát átsúrolom, megmosom, leszárítom. A nagyobbakat kettőbe vagy négybe vágom. A hal köré rendezem. Sózom, borsozom, a rozmaring ágakat rádobom.
  7. A paradicsomokat megmosom, megtörlöm és a hal mellé dobom.
  8. Az egészet nagyon vékonyan meglocsolom étolajjal.
  9. Betolom a sütőbe és kb. 1/2 óra alatt készre sütöm.
  10. Petrezselyem zöldjével tálalom, esetleg lehet még citromkarikát is adni mellé.
Az aranydurbincs húsa hófehér, ízletes, nagyon kevés szálka van benne. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése