Sült aranydurbincs (dorada) új krumplival
Hozzávalók:
fejenként 1 aranydurbincs (3 db 1 kg-ot tett ki)60 dkg apró új burgonya
3 db datolya paradicsom
só, bors
3 db babérlevél
2 szál kakukkfű
2 szál rozmaring
3 szelet citrom (kezeletlen)
vaj
étolaj
petrezselyem zöldje
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt rakok, vékonyan meglocsolom olajjal.
- A halakat lepikkelyezem, megmosom, szárazra törlöm.
- Kívül-belül sózom, borsozom.
- A belsejébe teszek 1-1 citromkarikát, 1-1 babérlevelet és kis darab vajat.
- Sorra rakom a tepsibe. A tetejére dobom a kakukkfüvet és egy kis vajat.
- Az új burgonyát átsúrolom, megmosom, leszárítom. A nagyobbakat kettőbe vagy négybe vágom. A hal köré rendezem. Sózom, borsozom, a rozmaring ágakat rádobom.
- A paradicsomokat megmosom, megtörlöm és a hal mellé dobom.
- Az egészet nagyon vékonyan meglocsolom étolajjal.
- Betolom a sütőbe és kb. 1/2 óra alatt készre sütöm.
- Petrezselyem zöldjével tálalom, esetleg lehet még citromkarikát is adni mellé.
Az aranydurbincs húsa hófehér, ízletes, nagyon kevés szálka van benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése