Csirkecomb Genovai pesto-val
Hozzávalók:
6 db csirkecomb kettévágvaolívaolaj
só, bors
Genovai pesto hozzávalói:
1 cserép bazsalikom levele (kb. 2 dkg)1 gerezd fokhagyma
1/2 dl olívaolaj
1 kávéskanál nagyszemű só
1 evőkanál fenyőmag
3 evőkanál reszelt parmezán
1 evőkanál reszel pecorino sajt
Elkészítés:
- Legfinomabb a pesto, ha mozsárban készül, de turmixban van aprítógépben is el lehet készíteni. Persze végső soron boltban is meg lehet venni.
- Tehát a mozsárba teszem a letisztított bazsalikom leveleket, a fokhagymát és a sót, majd alaposan eldolgozom, amennyire lehet, pépesítem.
- Ezek után jön hozzá a fenyőmag, azt is pépesítem.
- A masszát egy kisebb üvegtálba teszem, hozzáadom az olívaolajat, majd a sajtokat és alaposan eldolgozom. Már a friss illat miatt is megéri magunknak készíteni.
- A csirkecombokat sózom, borsozom, de a bőrös részét csak óvatosan, mert a pesto is sós.
- A pesto felét a bőrök alá töltöm egy kávéskanál segítségével.
- Beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, jénai vagy kerámia tálban. Nem fedem le.
- Kb. 1 órát sütöm, akkor még rákenem kívülre a maradék pestot, majd kb. újabb 1/4 óra alatt rápirítom.
- Pirított fenyőmagos rizzsel, sok salátával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése