2015. július 3., péntek

Csicsóka krémleves pirított csiperkével

Csicsóka krémleves pirított csiperkével

Hozzávalók:

1/2 kg csicsóka
2 db sárgarépa
3 db petrezselyem gyökér
1 evőkanál Rapunzel bio tartósítószer mentes erőleves por
só, bors
2 dl tejszín vagy cocomas
15 dkg barna csiperke gomba
1 evőkanálnyi vaj

Elkészítés:

  1. A gyökereket meghámozom, karikára ill. kockára vágom, egy fazékba rakom.
  2. Felöntöm vízzel, fűszerezem ízlés szerint.
  3. Amint megfőtt, hozzáadom a tejszín, épp csak összeforralom.
  4. Simára turmixolom.
  5. A gombát mosom, szeletelem.
  6. Egy serpenyőbe teszem a vajat, amint felhevült, rádobom a gombát, sózom, borsozom.
  7. Fedő alatt párolom kb. 10-15 percig, utána fedő nélkül lepirítom.
  8. A levest a pirított gombával tálalom.
A csicsóka nagyon egészséges zöldség, méltatlanul mellőzött manapság, illetve aránytalanul magas az ára ahhoz képest, hogy igénytelen növény. Most az Auchan-ban vásároltam, viszonylag kedvező áron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése