2015. július 18., szombat

Csirkemell tokaji aszús fekete szederrel

 Csirkemell tokaji aszús fekete szederrel

 

Hozzávalók:

1 csirkemell filé
só, bors
olaj
1 evőkanálnyi vaj

1 bögre fekete szeder
1 dl tokaji aszú
1 gerezd fokhagyma
1 kis lilahagyma
1 csipet őrölt kömény
1 csipet édes pirospaprika
1 csipet chili
só, bors 
1 teáskanál keményítő

Elkészítés: 

  1. A csirkemellet kettévágom, majd vastagságában is ketté szelem és enyhén kiklopfolom. 
  2. Sózom, borsozom és kevés olajon néhány perc alatt megsütöm. 
  3. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, rádobom az apróra vágott lilahagymát és a fokhagymát, majd megdinsztelem. 
  4. Hozzáadom a fűszereket és a fekete szedret, majd átforgatom.
  5. Hozzáöntöm a tokaji aszút. Pár percig párolom, amíg kicsit elforrja a levét. 
  6. Végül a keményítővel besűrítem, közben ügyelek rá, hogy ne törjem össze a szeder szemeket.
  7. A gyümölcsös mártást a csirkemell tetejére halmozom és semleges körettel, pl. rizzsel tálalom.
 A finom, pikáns, fűszeres mártás feldobja az amúgy unalmas csirkemellet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése