Csirkemell tokaji aszús fekete szederrel
Hozzávalók:
1 csirkemell filé
só, bors
olaj
1 evőkanálnyi vaj
1 bögre fekete szeder
1 dl tokaji aszú
1 gerezd fokhagyma
1 kis lilahagyma
1 csipet őrölt kömény
1 csipet édes pirospaprika
1 csipet chili
só, bors
1 teáskanál keményítő
Elkészítés:
- A csirkemellet kettévágom, majd vastagságában is ketté szelem és enyhén kiklopfolom.
- Sózom, borsozom és kevés olajon néhány perc alatt megsütöm.
- Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, rádobom az apróra vágott lilahagymát és a fokhagymát, majd megdinsztelem.
- Hozzáadom a fűszereket és a fekete szedret, majd átforgatom.
- Hozzáöntöm a tokaji aszút. Pár percig párolom, amíg kicsit elforrja a levét.
- Végül a keményítővel besűrítem, közben ügyelek rá, hogy ne törjem össze a szeder szemeket.
- A gyümölcsös mártást a csirkemell tetejére halmozom és semleges körettel, pl. rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése