Csirkés nektarinos quesadillas
Hozzávalók:
1 csirkemell filé2-3 nektarin
Kotányi csirke grill fűszer
só
olivaolaj
30 dkg sárga cheddar sajt
1 csomag tortilla
petrezselyem zöldje
Elkészítés:
- A csirkemellet vékony csíkokra vágom, megszórom Kotányi csirke grill fűszerrel és egy kis sóval, majd egy tálban jól összekeverem, hogy minden részére jusson a fűszerből.
- Egy serpenyőbe teszek egy kevés olivaolajat, majd mikor már felhevült, beleteszem a befűszerezett csirkét. Néhány perc alatt átsütöm.
- A cheddart nagylyukú reszelőn lereszelem, a nektarin felét apró, másik felét nagyobb cikkekre vágom.
- Veszek egy tortilla lapot, a felére teszek egy kis reszelt cheddart, arra kis sült csirkemell csíkokat, majd néhány vékony cikkre vágott nektarint, utána 1-2 szál petrezselyem zöldje következik és ismét sajt. A torlilla lap másik felét ráhajtom.
- Egy másik serpenyőt csak úgy üresen átforrósítok, majd beleteszem a tortillát, mellé néhány nagyobb gerezd nektarint. Kicsit átpirítom, hogy a sajt megolvadjon, majd megfordítom és a másik felét is átpirítom. A nektarinokat ugyancsak megfordítom. Nagyjából 2-4 perc oldalanként.
- Tányérra tálalom az átsült tortillát, mellé a sült nektarint és 1-2 szál petrezselyem zöldjét.
- Egy pizzaszeletelővel cikkekre vágom és kész.
- A műveletet addig ismétlem, amíg mindenki jól lakik vagy el nem fogy a hozzávaló.
Gyors vacsora vagy mutatós étel hirtelen beeső vendégek számára is. A cheddar nagyon jól illik ezekhez az ízekhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése