Kókuszos málnás csokis süti
Hozzávalók:
Sütihez
1,5 bögre tönkölyliszt (kb. 20 dkg) vagy mandulaliszt1/2 bögre kókuszreszelék
1/2 bögre kakaópor
1/2 bögre cukor vagy eritrit
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 nagy tojás
3/4 bögre kókusztej
1/2 bögre kókuszolaj
1 vaníliás cukor
3/4 bögre málna (friss vagy fagyasztott)
Mázhoz
15 dkg étcsoki (60-70 %-os)1/4 bögre kókusztej
2 evőkanál kókuszolaj
Tálaláshoz
1 bögre málna (friss vagy felolvasztott fagyasztott)Elkészítés:
- A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
- Egy sütőformát (18x21 cm-es IKEA tepsi) kibéleltem sütőpapírral úgy, hogy mindkét irányba úgy tettem bele papírt, hogy ki is lógjon a formából. Ez azért célszerű, mert így könnyű kiemelni a sütit a formából. Amíg bele nem került a massza, a szélein odafogattam a papírt ruhacsipesszel. Így szép magas kockák lettek, lehet kicsit nagyobb formába is tenni, akkor kevésbé lesz magas.
- A süti hozzávalóit a málna kivételével betettem egy tálba, majd alaposan kikevertem habverővel.
- A masszát beleöntöttem a formába, a tetején elrendeztem a málnaszemeket. Aki úgy jobban szereti, bele is forgathatja vagy nyomogathatja a tésztába a málnát.
- 15-20 percig sütöttem. Akkor jó, ha a közepe még kicsit ragacsos. Ez a süti úgy finom, ha kicsit nedves marad.
- A sütit hagytam kihűlni a formában.
- Amint kihűlt, elkészítettem a mázt. Egy serpenyőben alacsony hőmérsékleten összeolvasztottam a hozzávalókat, majd ráöntöttem a süti tetejére.
- Amint a máz is megszilárdult, kivettem a papír segítségével a formából a sütit, majd kockákra vágtam. Minden kocka tetejére került 1-1 málnaszem.
- A tányérra még adtam a sütihez plusz málnaszemeket is.
Nagyon tartalmas, finom süti. Elkészítése könnyű. Diétás, illetve paleolit verzió készülhet mandulaliszttel és eritrittel.
Fincsi és festői, kíváncsian várjuk az újabb ötleteket, köszi Csilla!
VálaszTörlés