Zeller krémleves
Hozzávalók:
1 nagy zellergumó1 zeller zöldje
2 db burgonya
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 db húsleves kocka
2 dl tejszín
só
bors
kakukkfű
Elkészítés:
- A zellergumót megtisztítom, félcentis csíkokra vágom. A burgonyát megpucolom, nagyobb kockákra vágom.
- A zeller zöldjét apróra vágom.
- Egy fazékba teszem a vajat és az apróra vágott zeller zöldjét. Néhány percig pirítom.
- Hozzárakom az apró kockákra vágott vöröshagymát, együtt dinsztelem.
- Most már belekerül a kockára vágott zeller és burgonya is. Sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, majd pár percig pirítom.
- Felöntöm vízzel, beleteszem a húsleves kockákat.
- Amint puhára főtt, belekerül a tejszín is. Megvárom míg összeforr.
- A levest összeturmixolom, friss kakukkfűvel díszítem.
- Éhesebbek adhatnak hozzá pirított bacont vagy pirított kenyérkockát és/vagy reszelt sajtot is.
Nagyon ízletes leves és emellett a zellernek sok jótékony hatása is van.
A zellert több száz éve használja a népgyógyászat, legfontosabb
tulajdonságai: pusztítja a kóros baktériumokat és gombákat a húgyutakban, a vesében, a belekben és a gyomorban és támogatja az alhasi
vérkeringést. A B12-vitaminon kívül B-vitamin komplex forrás, így segíti
a fokozott koncentrációt és stressz oldást. Rendszeresen sportolóknak,
testedzőknek energiát és jó kondíciót biztosít.
Részletesebben: zeller jótékony hatása
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése