2014. szeptember 15., hétfő

Zeller krémleves

Zeller krémleves

Hozzávalók:

1 nagy zellergumó
1 zeller zöldje
2 db burgonya
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 db húsleves kocka
2 dl tejszín

bors
kakukkfű

Elkészítés:

  1. A zellergumót megtisztítom, félcentis csíkokra vágom. A burgonyát megpucolom, nagyobb kockákra vágom.
  2. A zeller zöldjét apróra vágom.
  3. Egy fazékba teszem a vajat és az apróra vágott zeller zöldjét. Néhány percig pirítom.
  4. Hozzárakom az apró kockákra vágott vöröshagymát, együtt dinsztelem.
  5. Most már belekerül a kockára vágott zeller és burgonya is. Sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, majd pár percig pirítom.
  6. Felöntöm vízzel, beleteszem a húsleves kockákat. 
  7. Amint puhára főtt, belekerül a tejszín is. Megvárom míg összeforr.
  8. A levest összeturmixolom, friss kakukkfűvel díszítem. 
  9. Éhesebbek adhatnak hozzá pirított bacont vagy pirított kenyérkockát és/vagy reszelt sajtot is.
Nagyon ízletes leves és emellett a zellernek sok jótékony hatása is van.
A zellert több száz éve használja a népgyógyászat, legfontosabb tulajdonságai: pusztítja a kóros baktériumokat és gombákat a húgyutakban, a vesében, a belekben és a gyomorban és támogatja az alhasi vérkeringést. A B12-vitaminon kívül B-vitamin komplex forrás, így segíti a fokozott koncentrációt és stressz oldást. Rendszeresen sportolóknak, testedzőknek energiát és jó kondíciót biztosít. 
Részletesebben: zeller jótékony hatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése