Gyömbéres szójás pácolt csirkemell
Hozzávalók:
1 csirkemell filé2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
kb. 3 cm gyömbér reszelve
1/2 citrom leve
1 kávéskanál bors
só
1/2 csomag Igló mirelit wok zöldség
1 evőkanál szezámmag
1 marék petrezselyem zöldje
Elkészítés:
- A csirkemellet megmosom, kockákra vágom.
- Egy kisebb jénaiba öntöm a szójaszószt, az olívaolajat, a fél citrom levét, a reszelt gyömbért, a mézet, a zúzott fokhagymát és a borsot, majd alaposan összekeverem.
- Ebbe a pácba rakom a csirkemell kockákat legalább fél órára, de még jobb előtte nap.
- A sütéshez egy wokba vagy serpenyőbe kevés olívaolajat öntök és miután felforrósodott, a pácból beleszedem a húst, majd megsózom, de csak mérsékelten, mert a szójaszósz sós.
- Nagyjából 10 perc alatt átsül. Ekkor hozzáadom a mirelit wok zöldséget, ennek is adok 5-10 perc sülést, hogy még ropogós maradjon.
- Végül megszórom szezámmaggal és petrezselyem zöldjével.
- Rizzsel és salátával tálalom.
Könnyű, keleties ízvilágú étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése