Tonhalas tagliatelle
Hozzávalók:
2 nagy Rio Mare tonhal konzervolívaolaj
1/2 kg tagliatelle
1 vöröshagyma
1 kápia paprika
1 paradicsom
1 kisebb zeller gumó
1 teáskanál magos Dijoni mustár
só, bors
2 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt cheddar sajt
5 dkg reszelt parmezán vagy gran padano sajt
1 csomag petrezselyem zöldje
Elkészítés:
- Felteszek egy nagy fazékban sós vizet forrni, a sütőt pedig előmelegítem 220 fokra.
- Amíg megforr, egy nagy serpenyőbe kevés olívaolajat teszek, rádobom az apró kockára vágott vöröshagymát, megdinsztelem.
- Ezek után hozzáadom az apró kockára vágott kápia paprikát, paradicsomot és zeller gumót, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt és fedő alatt puhára párolom.
- Mikor már puha, hozzáöntöm a tejszínt és ha már elég forró, a reszelt cheddar sajtot is. Azt éppen csak megolvasztom.
- Közben kifőzöm a tagliatelle tésztát és egy jénai tálba szedem ki.
- Ráöntöm a sajtos, zelleres egyveleget és összekeverem.
- A tonhalat nagyobb darabokban szedem ki a konzervdobozból és a tésztához adom.
- Végül a tetejét megszórom reszelt parmezánnal.
- Betolom a sütőbe, amíg rápirul a sajt, kb. 15-20 perc.
- Tálaláskor megszórom a tetejét petrezselyem zöldjével.
Jó lehetőség hétköznapokra, illetve amikor nincs otthon hús és hirtelen össze kell dobni valamit. Nagyon zaftos, finom és egészséges étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése