2015. április 17., péntek

Tonhalas tagliatelle


Tonhalas tagliatelle

 

Hozzávalók:

2 nagy Rio Mare tonhal konzerv
olívaolaj
1/2 kg tagliatelle
1 vöröshagyma
1 kápia paprika
1 paradicsom
1 kisebb zeller gumó
1 teáskanál magos Dijoni mustár
só, bors
2 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt cheddar sajt
5 dkg reszelt parmezán vagy gran padano sajt
1 csomag petrezselyem zöldje 

Elkészítés:

  1. Felteszek egy nagy fazékban sós vizet forrni, a sütőt pedig előmelegítem 220 fokra.
  2. Amíg megforr, egy nagy serpenyőbe kevés olívaolajat teszek, rádobom az apró kockára vágott vöröshagymát, megdinsztelem.
  3. Ezek után hozzáadom az apró kockára vágott kápia paprikát, paradicsomot és zeller gumót, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt és fedő alatt puhára párolom.
  4. Mikor már puha, hozzáöntöm a tejszínt és ha már elég forró, a reszelt cheddar sajtot is. Azt éppen csak megolvasztom.
  5. Közben kifőzöm a tagliatelle tésztát és egy jénai tálba szedem ki.
  6. Ráöntöm a sajtos, zelleres egyveleget és összekeverem.
  7. A tonhalat nagyobb darabokban szedem ki a konzervdobozból és a tésztához adom.
  8. Végül a tetejét megszórom reszelt parmezánnal.
  9. Betolom a sütőbe, amíg rápirul a sajt, kb. 15-20 perc.
  10. Tálaláskor megszórom a tetejét petrezselyem zöldjével.
Jó lehetőség hétköznapokra, illetve amikor nincs otthon hús és hirtelen össze kell dobni valamit. Nagyon zaftos, finom és egészséges étel. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése