Ananászos-diós sárgarépatorta mascarpone krémmel
Hozzávalók:
tésztához:
2 bögre liszt2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 teáskanál őrölt fahéj
1 bögre kristálycukor
1 bögre kókuszreszelék
1 csipet Bourbon vanília kivonat
1 bögre étolaj
3 tojás
2 bögre reszelt sárgarépa (1 nagy sárgarépa)
1 bögre pucolt dió
1 konzerv ananász
mázhoz:
25 dkg mascarpone6 dkg puha vaj
1/2 bögre kristálycukor
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 170 fokra.
- Egy 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
- A konzerv ananászt lecsepegtetem, aprítógépbe teszem és pépesítem.
- A diót megdarálom.
- A sárgarépát megpucolom, majd géppel lereszelem, kis lyukú reszelőn.
- Az első 8 hozzávalót (a szárazakat) egy nagy keverőedénybe teszem, majd alaposan összekeverem.
- Ezek után egy mélyedést készítek a közepébe és beleöntöm az étolajat és a tojásokat. Ezekkel alaposan összekeverem.
- Ezek után jöhet hozzá a reszelt répa, a pépesített ananász és a darált dió. Ezekkel alaposan összekeverem, hogy egynemű legyen a massza.
- Majd a tortaformába öntöm, a tetejét elsimítom, körben a szélein homorúra húzogatom a masszát.
- Beteszem a sütőbe és 60 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm és ha jó, kiveszem a sütőből és hagyom kihűlni, ha nem, akkor tovább sütöm.
- Eközben a mascarponét a vajjal és a cukorral krémesre keverem, majd a hűtőbe teszem dermedni.
- Ha kihűlt a tészta, a krémet rusztikusan az oldalára és a tetejére kenem, pár szem dióval díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése