2015. április 15., szerda

Ananászos-diós sárgarépatorta mascarpone krémmel

Ananászos-diós sárgarépatorta mascarpone krémmel


Hozzávalók:

tésztához:

2 bögre liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 teáskanál őrölt fahéj
1 bögre kristálycukor
1 bögre kókuszreszelék
1 csipet Bourbon vanília kivonat
1 bögre étolaj
3 tojás
2 bögre reszelt sárgarépa (1 nagy sárgarépa)
1 bögre pucolt dió
1 konzerv ananász

mázhoz:

25 dkg mascarpone
6 dkg puha vaj
1/2 bögre kristálycukor

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 170 fokra.
  2. Egy 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
  3. A konzerv ananászt lecsepegtetem, aprítógépbe teszem és pépesítem.
  4. A diót megdarálom.
  5. A sárgarépát megpucolom, majd géppel lereszelem, kis lyukú reszelőn.
  6. Az első 8 hozzávalót (a szárazakat) egy nagy keverőedénybe teszem, majd alaposan összekeverem.
  7. Ezek után egy mélyedést készítek a közepébe és beleöntöm az étolajat és a tojásokat. Ezekkel alaposan összekeverem.
  8. Ezek után jöhet hozzá a reszelt répa, a pépesített ananász és a darált dió. Ezekkel alaposan összekeverem, hogy egynemű legyen a massza.
  9. Majd a tortaformába öntöm, a tetejét elsimítom, körben a szélein homorúra húzogatom a masszát.
  10. Beteszem a sütőbe és 60 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm és ha jó, kiveszem a sütőből és hagyom kihűlni, ha nem, akkor tovább sütöm.
  11. Eközben a mascarponét a vajjal és a cukorral krémesre keverem, majd a hűtőbe teszem dermedni.
  12. Ha kihűlt a tészta, a krémet rusztikusan az oldalára és a tetejére kenem, pár szem dióval díszítem. 




    

   

   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése