2015. november 19., csütörtök

Diós-csokis torta (glutén- és laktózmentes)

Diós-csokis torta (glutén- és laktózmentes)

 Hozzávalók:

12,5 dkg darált dió
10 dkg cukor
7,5 dkg gluténmentes keményítő
10 dkg kókuszzsír vagy gluténmentes vaj
1 csipet vanília
2 tojás
10 dkg 70 %-os étcsokoládé
1/2 csomag gluténmentes sütőpor 
porcukor és dió a tetejére

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. A kókuszzsírt a csokival vízgőz fölött felolvasztom. (A víz ne forrjon, az edény ne érjen a vízbe, mert megéghet)
  3. A diót megdarálom. Nem baj, sőt jó, ha maradnak benne darabkák is.
  4. A cukrot a tojással habosra keverem.
  5. A száraz hozzávalókat összekeverem, majd apránként a tojáshoz adagolom.
  6. Végül a csokoládés egyveleget is hozzákeverem.
  7. Normál, 23 cm-es, kibélelt tortaformába öntöm.
  8. Betolom a sütőbe, kb. 30 percig sütöm.
  9. A formában hagyom kihűlni.
  10. Most mintán keresztül megszórtam porcukorral és fél diókkal díszítettem.
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom torta.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése