Diós-csokis torta (glutén- és laktózmentes)
Hozzávalók:
12,5 dkg darált dió10 dkg cukor
7,5 dkg gluténmentes keményítő
10 dkg kókuszzsír vagy gluténmentes vaj
1 csipet vanília
2 tojás
10 dkg 70 %-os étcsokoládé
1/2 csomag gluténmentes sütőpor
porcukor és dió a tetejére
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A kókuszzsírt a csokival vízgőz fölött felolvasztom. (A víz ne forrjon, az edény ne érjen a vízbe, mert megéghet)
- A diót megdarálom. Nem baj, sőt jó, ha maradnak benne darabkák is.
- A cukrot a tojással habosra keverem.
- A száraz hozzávalókat összekeverem, majd apránként a tojáshoz adagolom.
- Végül a csokoládés egyveleget is hozzákeverem.
- Normál, 23 cm-es, kibélelt tortaformába öntöm.
- Betolom a sütőbe, kb. 30 percig sütöm.
- A formában hagyom kihűlni.
- Most mintán keresztül megszórtam porcukorral és fél diókkal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése