Kókuszos csokitorta (glutén- és laktózmentes)
Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojás1/2 bögre kókuszolaj
1/3 bögre kókuszliszt
1/3 bögre kakaópor
10 dkg 70 %-os étcsokoládé
1/2 bögre cukor
1 csipet vanília
1 csipet só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 csipet cayenne-i bors
a tetejére:
10 dkg 70 %-os étcsokoládé
1 dl kókusztejszín
1 evőkanál étolaj
1 bögre kókuszchips
Elkészítés:
- A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
- A tojásokat szétválasztom.
- A csokoládét és a kókuszzsírt vízgőz fölött egy tálkában megolvasztom. (A víz ne forrjon, mert megég a csoki)
- A tojássárgákat a cukorral, vaníliával, csipet sóval felverem.
- Egy tálkában összekeverem a száraz hozzávalókat: kókuszliszt, kakaópor, szódabikarbóna, fahéj, cayenne-i bors (nem kell félni, nem lesz erős)
- Ha már szépen kifehéredett a sárgája, apránként hozzákeverem a száraz hozzávalókat.
- Végül óvatosan fellazítom az egészet a keményre vert tojásfehérjével.
- Normál, 23 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm.
- A formát betolom az előmelegített sütőbe és kb. 30 percig sütöm. Ne süljön túl, mert akkor száraz lesz.
- A formában hagyom kihűlni.
- A kókusztejszínt felmelegítem, majd az apróra tördelt csokira öntöm. Hagyom állni kb. 5 percig, majd homogénné keverem. Adok hozzá 1 evőkanál napraforgó olajat, attól fényesebb lesz.
- A masszát a torta tetejére öntöm, elsimítom.
- Végül megszórom kókuszchip-szel, ennek hiányában kókuszreszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése