Kókuszos-csokis torta (glutén- és laktózmentes)
Hozzávalók:
a tésztához:
3/4 bögre kókuszliszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
6 tojás
1 bögre cukor
1 csipet vanília
a krémhez:
6 dl cocomas
4 evőkanál kókuszreszelék
20 dkg étcsokoládé
2 levél zselatin
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A normál (22 cm-es) tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
- A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem.
- A tojássárgákat a cukorral, vaníliával, sóval habossá verem.
- Hozzákeverem a kókuszlisztet és a sütőport. Elég sűrű tésztát kapok.
- A fehérje hab harmadával lazítom, majd a maradékot óvatosan keverem hozzá, hogy minél kevésbé törjön meg.
- A masszát elsimítom a tortaforma aljába, majd a sütőbe teszem.
- 20 perc alatt készre sütöm. Hagyom kihűlni, majd lehúzom az aljáról a sütőpapírt.
- Ezalatt elkészítem a krémet. Ehhez a zselatint beáztatom hideg vízbe.
- A többi hozzávalót egy lábasba teszem és lassú tűzön összemelegítem.
- Végül hozzáadom a zselatint is, homogénné keverem.
- Hagyom kihűlni, időnként megkevergetem.
- A tortaformába visszateszem a tésztát, majd ráöntöm a langyosra hűlt krémet. Kicsit megütögetem, hogy egyenletes és sima legyen a teteje.
- A hűtőbe teszem másnapig, akkor szeletelem.
Tartalmas, gazdagon kókuszos ízű, egészséges torta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése