2015. szeptember 9., szerda

Húsgombóc édesburgonya ágyon (gluténmentes)

Húsgombóc édesburgonya ágyon (gluténmentes)



Hozzávalók:

2 csirkemell filé darálva
1/2 bögre parmezán reszelve
1 bögre mandulaliszt
2 tojás
1 vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma zúzva
3 levél zsálya
1 ágacska rozmaring (csak a levelei)
1 ágacska kakukkfű (csak a levelei)
1 teáskanálnyi majoránna
só, bors ízlés szerint
60 dkg édesburgonya
olívaolaj
a tetejére zsályalevél

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszek.
  3. A vöröshagymát megdinsztelem egy kis olívaolajon, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és együtt párolom pár percig.
  4. Egy nagyobb tálba teszem a darált csirkemell filét.
  5. A hozzávalókat egyenként hozzáadom és alaposan kikeverem.
  6. A fűszereket apróra vágom, úgy adom hozzá.
  7. Legvégén belekeverem a dinsztelt hagymákat is.
  8. Az édesburgonyát meghámozom, karikára vágom. (Az enyém egy szép nagy példány volt és szép egyforma karikákra lehetett vágni)
  9. Az édesburgonyákat elrendezem a tepsibe. 
  10. A húsgombócot fagylaltos kanállal gömbbé formázom és az édesburgonya tetejére ültetem.
  11. Végül mindegyik tetejére teszek 1-1 zsályalevelet (el is hagyható)
  12. Nagyjából 30 perc alatt elkészül.
Nagyon finom, egészséges és könnyű étel.


1 megjegyzés: