Húsgombóc édesburgonya ágyon (gluténmentes)
Hozzávalók:
2 csirkemell filé darálva
1/2 bögre parmezán reszelve
1 bögre mandulaliszt
2 tojás
1 vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma zúzva
3 levél zsálya
1 ágacska rozmaring (csak a levelei)
1 ágacska kakukkfű (csak a levelei)
1 teáskanálnyi majoránna
só, bors ízlés szerint
60 dkg édesburgonya
olívaolaj
a tetejére zsályalevél
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszek.
- A vöröshagymát megdinsztelem egy kis olívaolajon, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és együtt párolom pár percig.
- Egy nagyobb tálba teszem a darált csirkemell filét.
- A hozzávalókat egyenként hozzáadom és alaposan kikeverem.
- A fűszereket apróra vágom, úgy adom hozzá.
- Legvégén belekeverem a dinsztelt hagymákat is.
- Az édesburgonyát meghámozom, karikára vágom. (Az enyém egy szép nagy példány volt és szép egyforma karikákra lehetett vágni)
- Az édesburgonyákat elrendezem a tepsibe.
- A húsgombócot fagylaltos kanállal gömbbé formázom és az édesburgonya tetejére ültetem.
- Végül mindegyik tetejére teszek 1-1 zsályalevelet (el is hagyható)
- Nagyjából 30 perc alatt elkészül.
Nagyon finom, egészséges és könnyű étel.
super
VálaszTörlés