Csokis-kávés-mascarponés torta vagy pite (sütés nélkül)
Hozzávalók:
23 cm-es formához16 dkg csokis Győri édes keksz
5 dkg vaj
50 dkg mascarpone sajt
15 dkg 70 %-os étcsoki
2 evőkanál instant kávé
6 evőkanál porcukor vagy porított eritrit
1 csipet vanília kivonat
5 dl lehűtött tejszín
kakaópor a tetejére
Elkészítés:
- A kekszet a vajjal aprítógépbe teszem, apróra és homogénné darálom.
- A pite vagy tortaforma aljába teszem, alaposan lenyomkodom, majd hűtőbe vagy mélyhűtőbe teszem dermedni.
- Közben a tejszínt 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verem, majd hűtőbe teszem.
- Az étcsokit gőzfürdő felett megolvasztom.
- A mascarponét a kávéval, a vaníliával és a maradék 4 evőkanál porcukorral habverővel alaposan kikeverem.
- Az olvasztott, de nem forró csokit még a habverővel apránként belekeverem.
- A tejszín kb. 1/3 részét spatulával óvatosan hozzákeverem.
- A formát előveszem és kekszes alapra ráöntöm a masszát.
- Végül a tejszínt habzsákba teszem és gömböcskékkel telenyomkodom a tetejét.
- Végül megszórom cukrozatlan kakaóporral.
- Legalább 2 órára behűtöm, utána tálalom.
Változatok:
- Piteformában pitetésztát sütünk, majd ha kihűlt, arra kerüljenek a krémek.
- Sütünk egy vékony piskótát tortaformában, majd ha kihűlt, arra kerülnek rá a krémek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése