2015. szeptember 3., csütörtök

Csokis-kávés-mascarponés torta vagy pite (sütés nélkül)

Csokis-kávés-mascarponés torta vagy pite (sütés nélkül)



Hozzávalók:

23 cm-es formához

16 dkg csokis Győri édes keksz
5 dkg vaj

50 dkg mascarpone sajt
15 dkg 70 %-os étcsoki
2 evőkanál instant kávé
6 evőkanál porcukor vagy porított eritrit 
1 csipet vanília kivonat
5 dl lehűtött tejszín

kakaópor a tetejére

Elkészítés:

  1. A kekszet a vajjal aprítógépbe teszem, apróra és homogénné darálom.
  2. A pite vagy tortaforma aljába teszem, alaposan lenyomkodom, majd hűtőbe vagy mélyhűtőbe teszem dermedni.
  3. Közben a tejszínt 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verem, majd hűtőbe teszem.
  4. Az étcsokit gőzfürdő felett megolvasztom.
  5. A mascarponét a kávéval, a vaníliával és a maradék 4 evőkanál porcukorral habverővel alaposan kikeverem.
  6. Az olvasztott, de nem forró csokit még a habverővel apránként belekeverem.
  7. A tejszín kb. 1/3 részét spatulával óvatosan hozzákeverem.
  8. A formát előveszem és kekszes alapra ráöntöm a masszát. 
  9. Végül a tejszínt habzsákba teszem és gömböcskékkel telenyomkodom a tetejét.
  10. Végül megszórom cukrozatlan kakaóporral.
  11. Legalább 2 órára behűtöm, utána tálalom.

Változatok: 

- Piteformában pitetésztát sütünk, majd ha kihűlt, arra kerüljenek a krémek.
- Sütünk egy vékony piskótát tortaformában, majd ha kihűlt, arra kerülnek rá a krémek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése