Fehércsokis-sütőtökös krémtorta (sütés nélkül, gluténmentes)
Hozzávalók:
20 dkg gluténmentes csokis keksz
5 dkg puha vaj
60 dkg sült sütőtök
25 dkg mascarpone
1/4 bögre kristálycukor
1 csapott teáskanál fahéj
1/4 teáskanál gyömbérpor
1/4 teáskanál szerecsendió
1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg
3 lap zselatin
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
1/4 bögre kristálycukor
1 csipet vanília kivonat
10 dkg fehér csokoládé
3 lap zselatin
tetejére holland kakaópor
Elkészítés:
- A sütőtököt megsütöm, majd amikor kihűlt, a héját eltávolítom.
- A kekszet a vajjal az aprítógépben apróra töröm, vizes homok szerű állagot kell, hogy kapjak. Ezt belesimítom egy 23 cm-es tortaforma aljába és berakom a mélyhűtőbe.
- A sütőtököt aprítógépben pürésítem.
- Ezután egy keverőtálba öntöm a sütőtök pürét, hozzáadom a mascarponét, a cukrot és a fűszereket, majd alaposan kikeverem.
- A zselatint előírás szerint elkészítem, majd a krémhez adom.
- A krémet a kekszes alapra öntöm.
- Vízgőz fölött megolvasztom a fehér csokit.
- Közben a mascarponét kikeverem a cukorral és a vanília kivonattal.
- Egy másik edényben habbá verem a tejszínt. Vigyázat, csak a hideg tejszínt lehet felverni.
- Amikor már kemény, a mascarponés krémhez keverem.
- Elkészítem a zselatint előírás szerint és a krémhez keverem.
- Végül állandó kevergetés mellett belecsorgatom az olvadt fehér csokit.
- Az így elkészült krémet a sütőtökös krémréteg fölé öntöm és kicsit villával belekeverek, hogy részben, de ne teljesen keveredjen a két réteg.
- Hűtőbe teszem dermedni legalább 2 órára, de inkább 1 éjszakára.
- Másnap egy villával barázdáltam a tetejét, majd vékonyan megszórtam kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése