Gesztenyés-csokis torta (glutén- és laktózmentes)
Hozzávalók:
gesztenyés tésztához
1 csomag natúr gesztenyemassza
3 tojás
3 evőkanál porcukor
gesztenyés krémhez
2 csomag gesztenyemassza
3 dl cocomas
1 csipet vanília
1 evőkanál útifűmag
2 levél zselatin
csokis krémhez
20 dkg étcsoki
1 evőkanál kókuszzsír
3 dl cocomas
2 levél zselatin
Elkészítés:
- Egy normál, 22 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
- A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
- A tojásokat szétválasztom.
- A fehérjét kemény habbá verem.
- A gesztenyemasszát a cukorral és a tojás sárgájával alaposan kikeverem.
- A fehérje harmadával lazítom, majd most már óvatosan belekeverem a többi fehérjét, hogy meg ne törjön.
- A formába öntöm, betolom a sütőbe és 20 percig sütöm.
- Finom, könnyű tésztát kapok, amit hagyok a formában kihűlni.
- A gesztenyés krémhez a hozzávalókat (zselatin kivételével) simára kikeverem. Ha szükséges, teszek hozzá még porcukrot is.
- A zselatint beáztatom, majd előírás szerint néhány kanál vízben felmelegítem, hagyom kicsit hűlni, majd a krémhez keverem, hogy stabilizálja majd.
- A csokis krémhez a hozzávalókat felteszem lassú tűzre, egy lábasban összeolvadni. Végül a vízben áztatott zselatint is elkeverem benne.
- Ha kihűlt a torta alap, lehúzom róla a sütőpapírt és visszateszem a formába.
- Ráöntöm a gesztenyés krémet és simára egyengetem. Beteszem a hűtőbe.
- A csokis krémet megvárom, míg kihűl, utána öntöm rá a gesztenyés krém tetejére, majd elegyengetem.
- Hűtőbe teszem dermedni. A legjobb, ha csak másnap szelem fel. Ezt mi megint nem bírtuk kivárni, így kicsit lágy volt és nem tudtam olyan szépen felvágni. Azonban másnap már megfelelő volt az állaga és szebb lett a vágott szelet is.
Gazdag aromájú, selymes krémekkel és habkönnyű gesztenyés tészta alappal készült egészséges tortát kapunk, garantáltan ízleni fog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése