6-8 db csirkecomb kettévágva
só
6 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt feketebors
5 evőkanál olívaolaj
4 db közepes vöröshagyma
1 sóban eltett citrom, ha nincs 1 kezeletlen citrom karikázva
1 bögre olívabogyó
1 jó marék petrezselyem zöldje felvágva
sült krumpli vagy rizs köretnek, valamint saláta
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt feketebors
5 evőkanál olívaolaj
4 db közepes vöröshagyma
1 sóban eltett citrom, ha nincs 1 kezeletlen citrom karikázva
1 bögre olívabogyó
1 jó marék petrezselyem zöldje felvágva
sült krumpli vagy rizs köretnek, valamint saláta
Elkészítés:
- Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
- Elkészítem a fűszerpasztát egy nagy jénaiban, amiben sütni fogom a húst.
- Ehhez a fokhagymákat összenyomom fokhagyma nyomóval, hozzáadom a köményt, a pirospaprikát, a kurkumát, a borsot és a sót, valamint az olívaolajat. Jól elkeverem.
- Egy kanál segítségével beleforgatom a húsokat, hogy minden darabra egyformán jusson a fűszerből.
- A vöröshagymákat mellékarikázom, továbbá elrendezem körülötte a citromot és az olajbogyókat is.
- Lefedem és kb. 1-1 1/2 óráig sütöm.
- Az utolsó 1/4 órában leveszem a jénai tetejét és megpirítom a húsok tetejét.
- Ha elkészült, megszórom petrezselyem zöldjével (ez most épp elmaradt).
- Sült krumplival vagy rizzsel és sok salátával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése